MagazínAko škodí ostré slnko vášmu autu?

Ostré slnko môže výrazne poškodiť váš automobil a znížiť jeho hodnotu. V tejto časti nášho magazínu sa pozrieme na najčastejšie škody spôsobené slnečným žiarením a ako im predchádzať.

Ako škodí ostré slnko vášmu autu?

Ostré slnko môže výrazne poškodiť váš automobil a znížiť jeho hodnotu. V tejto časti nášho magazínu sa pozrieme na najčastejšie škody spôsobené slnečným žiarením a ako im predchádzať.

 

Škody spôsobené slnkom:

  1. Vyblednutá farba laku: UV žiarenie postupne rozkladá farbu laku, čo vedie k jej vyblednutiu a matnému vzhľadu. Tento proces môže byť zrýchlený, ak je vozidlo neustále vystavené priamemu slnečnému žiareniu bez ochrany.
  2. Tvrdnutie plastových častí: Intenzívne slnečné žiarenie spôsobuje, že plasty strácajú svoju pružnosť a postupne tvrdnú.
  3. Popukanie gumených a kožených častí: Guma a koža sú materiály, ktoré pod vplyvom slnečného žiarenia strácajú svoje pôvodné vlastnosti. Gumené tesnenia a kožené sedačky postupne môžu praskať a materiály sú krehkejšie
  4. Rýchlejšie zostarnutie pneumatík: Slnečné žiarenie spôsobuje aj zrýchlenú degradáciu gumenej zmesi , čo vedie k rýchlejšiemu opotrebeniu a starnutiu pneumatík. Tým sa môže znižovať ich bezpečnosť a životnosť.
 

Hodnota vozidla:

Pri poškodení spôsobenom slnečným žiarením dochádza k zníženiu hodnoty vozidla. Vyblednutý lak, popraskané plasty a gumené časti negatívne ovplyvňujú estetický vzhľad a funkčnosť auta. Tieto faktory znižujú trhovú cenu vozidla a môžu odradiť potenciálnych kupcov.

 

Ako chrániť vaše auto:

  1. Parkovanie v tieni: Pokiaľ je to možné, parkujte svoje auto v tieni, aby ste minimalizovali priame slnečné žiarenie.
  2. Moderný hliníkový prístrešok s UV filtrom: Najlepším riešením na ochranu vášho vozidla pred ostrým slnkom je moderný hliníkový prístrešok s UV filtrom. Tento prístrešok poskytuje nielen tieň, ale aj ochranu pred škodlivým UV žiarením, čím predlžuje životnosť laku, plastov, gumených a kožených častí vášho auta. Investícia do kvalitného prístrešku je investíciou do dlhodobej ochrany vášho vozidla.

Moderné hliníkové prístrešky pre auto od HOBBYTEC:

Moderné hliníkové prístrešky pre auto sú k dostaniu v niekoľkých variantoch: pre jedno či dve autá alebo ako radové státie. Zastrešenie je vyrobené z polykarbonátu, tento materiál je mimoriadne vhodný pre vonkajšie využitie. Zaručuje odolnosť, pevnosť,bezpečnosť, relatívnu bezúdržbovosť a ochranu pred UV žiarením.

Vďaka našej zákazkovej výrobe vám vytvoríme prístrešok úplne na mieru. Sme schopní realizovať variant na základe rozmerov a typu automobilu. Poradíme si aj s karavanom alebo dodávkou. Výšku konštrukcie možno upravovať aj pri samotnej montáži a vždy závisí na vašich preferenciách. Farebné prevedenie si môžete zvoliť zo širokej ponuky vzorkovníka RAL.

Pre vypracovanie cenovej ponuky na mieru nás kontaktujte e-mailom na ponuky@hobbytec.sk alebo na telefónnom čísle +421 909 100 200.

Ochrana vášho vozidla pred slnkom nie je len otázkou estetiky, ale aj udržania jeho hodnoty a bezpečnosti. Buďte proaktívni a zabezpečte si, aby vaše auto slúžilo spoľahlivo mnoho rokov.